Juustoleipämessut

Juustoleipämessut tuovat esiin kainuulaista ruokakulttuuria. Juustoleipämessuilla on myös kulttuuriohjelmaa, ja käsityö- ja muilla yrittäjillä on siellä myyntikojuja.

Ristijärven Martat järjestävät Juustoleipämessut vuosittain elokuun alussa yhtä aikaa Veisuuvestivaalin kanssa. Veisuuvestivaalin vieraat voivat ruokailla ja kahvitella Juustoleipämessujen ruoka- ja kahviteltoissa. Juustoleipämessujen syntytaustasta ja Ristijärven Marttojen toiminnasta voit lukea lisää täältä.

Vuoden 2022 Juustoleipämessut järjestetään 6. - 7.8. Juustoleivän paistamisen ja Veisuuvestivaalien kävijöiden kestitsemisen lisäksi on tarjolla äijiä lavalla, lähitaikuutta, pelimanneja, haitarinsoittoa, tanssia, taikamummo ja kanteletaiteilija. Katso koko ohjelma täältä.

Kuvia vuoden 2019 Juustoleipämessuilta

Vuoden 2020 Juustoleipämessut jouduttiin perumaan koronapandemian takia, niin myös vuoden 2021 Juustoleipämessut. Siksi olemme koostaneet kuva- ja videoaineistoa vuoden 2019 Juustoleipämessuilta. 

Juustoleipiä valmistellaan paistamista varten vuoden 2019 Juustoleipämessuilla Ristijärvellä.

Näin juustoleipiä valmistellaan paistamista varten.

​​​​Ristijärven Juustoleipämessuilla 2019 paistettiin juustoleipiä näin.

Ja näin juustoleipää paistetaan.

​​​Näin jonotettiin ostamaan juustoleipiä Ristijärven Juustoleipämessuilla 2019.​​​​​​​

Juustoleipämessujen vieraat jonottavat ostamaan juustoleipää.

Videoklippejä vuoden 2019 Juustoleipämessuilta

Ensimmäisessä videossa tehdään marttarieskaa juustoleivän herasta.

Toisessa videossa viihdyttää yleisöä taikuri Simo Aalto. Taikurilla oli Juustoleipämessuilla 2019 Jokeri Pokeri Poks Ilopilleri Show, jonka tässä numerossa lapset avustivat taikuria kutistamaan hanskan.

Kolmannessa videossa esiintyy Äijät lavalla, joka on kainuulainen nykytanssiryhmä.

Neljännessä videossa esiintyy kajaanilainen flamenco-tanssiryhmä.