Ristijärven sivistystoimi

Ristijärven kunnan sivistystoimeen kuuluvat varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, kirjasto-kulttuuritoimen ja vapaa-aikatoimen palvelut.

Sivistystoimen palvelut

Kunnassa toimii päiväkoti Saukonsilmu ja yksi perhepäivähoitaja. Esi- ja perusopetusta antaa Ristijärven keskuskoulu. Kirjasto ja kulttuuripalveluja tuottaa Ristijärven kirjasto, ja kuntalaisten hyvinvointia lisää vapaa-aikatoimen ohjaaja, jonka työalaan kuuluvat sekä nuoriso- että liikuntatoimen asiat.

Ristijärven kunta ostaa musiikkopiston palvelut Kainuun musiikkiopistolta Kajaanista  ja kansalaisopiston palvelut Paltamon kunnalta. Aikuisten perusopetuksesta huolehtii ostopalveluna Kainuun Opisto Mieslahdessa.

Sivistystoimen toiminta-ajatus

Tavoitteena on mahdollistaa monipuoliset elinikäisen oppimisen edellytykset Ristijärvellä, luoda turvalliset peruspalvelut lapsiperheille sekä ylläpitää ja kehittää virkeää liikunta- ja  kulttuurielämää kaikille kuntalaisille junioreista senioreihin.

Linkkejä

Kainuun musiikkiopisto

Paltamon kansalaisopisto

Kainuun opisto

Kansalaisopiston näyttely järjestettiin Juustoleipämessujen yhteydessä.

Tämä työ oli esillä Uutelassa kansalaisopiston näyttelyssä, joka pidettiin samaan aikaan Juustoleipämessujen 2019 kanssa.

Kansalaisopiston näyttely järjestettiin Juustoleipämessujen yhteydessä.

Tässä on toinen työ kansalaisopiston näyttelystä 2019.