Matkailukohteet

Jos Ristijärven-matkailusta nimetään kaksi hienoutta, niin ne ovat Saukkovaara ja Ristijärven Pirtti. Vaara valloittaa näkymillään, Pirtti palveluillaan.

Ristijärven Pirtti

Viitostien varrella vähän kirkonkylältä Kajaaniin päin sijaitsee Iijärven rannalla Ristijärven Pirtti, joka palvelee matkailijoita monella tavalla. Ristijärven Pirttiä pitää Mikko Ylijukuri. Kansainvälisiltä ja kotimaisilta vierailijoilta saatu palaute on hyvin myönteistä. Jos majoitusta meinaat, niin varasi joudut pitämään - majoituksella on kysyntää.

Vanha lukkarila.

Tällainen on Ristijärven Pirtin päärakennus, jossa kahvila ja sali sijaitsevat. Kuva: Mikko Ylijukuri.

Majoitusmahdollisuudet

Ristijärven Pirtti tarjoaa majoittumiseen mökkejä kahden hengen leirimökistä 12 hengen omakotitaloon. Ristijärven Pirtin alueella Viitostien varressa on 12 mökkiä, joista viisi on ympärivuotisia. Majoitustilaa on talvella 34 hengelle ja kesällä 60 hengelle. Sekä saukkovaaralla on neljä ympärivuoden käytössä olevaa  hirsimökkiä, joissa voi majoittua yhteensä 20 henkeä.

Kuvat: Amie Aalto.

Sisäkuva

Tältä näyttää yksi mökki sisältäpäin. Kuva: Mikko Ylijukuri.

Pirtillä on 40-paikkainen sähköistetty caravan-alue sekä telttailualue ja nykyaikainen huoltorakennus ja "jos kuinka monta" muuta matkailuvaunu- tai -autopaikkaa.

Ristijärven Pirtin camping-aluetta.

Ristijärven Pirtin camping-aluetta. Kuva: Mikko Ylijukuri.

Kahvila-kioski, päivittäin à la carte -ruokaa ja tilausravintola

Pirtillä toimii kesäaikaan kahvila-kioski ja ympärivuotisesti tilausravintola. Kioskista löytyy elintarvikkeita ja virvokkeita sekä nestekaasua, leluja ynnä muuta kävijöille tarpeellista. Kesäaikana on tilausravintolan lisäksi à la carte -ruokaa tai grilliruokaa päivittäin.

Pirtillä on alkoholin tajoilun A-oikeudet ja alle 5.5 prosenttia sisältävien alkoholijuomien ulosmyyntilupa. 

Tilausravintola hoitaa tilausten ja asiakkaan toiveiden mukaan juhlat, kokoukset, häät, pikkujoulut, rippijuhlat, muistotilaisuudet ja synttärit.

Pirtissä on 40-paikkainen sali talvella pidettäville juhlille, ja kesällä on mahdollisuus järjestää 200 hengenkin juhlia, koska käytettävissä on myös Tallipubi.

Tallipubin voi vuokrata omaankin käyttöön ja tuoda sinne omia tarjoilujaan.

Uinti-, kävely, leikki-, veneily- ja grillausmahdollisuus

Aluetta kiertää rantaraitti, jonka varrelta löytyy uimaranta. Pirtillä kävijä voi nauttia kainuulaisesta järvi- ja vaaramaisemasta ja pulahtaa uimaan uusitulle uimarannalle. Uimarannan vieressä on uusi vierasvenesatama.

Ristijärven Pirtin uimaranta on kaikille avoin. Rannalla on hyvä pukukoppi. Kuva: Amie Aalto.

Ristijärven Pirtin vierasvenesatama

Ristijärven Pirtin vierasvenesatama. Kuva: Mikko Ylijukuri.

Pirtin palveluihin kuuluvat myös perinteinen puukota ja lasikota, joissa voi viettää aikaa esimerkiksi grillaten. Kodat, uimaranta ja leikkikenttä ovat maksuttomia ja kaikkien käytössä. 

Puukota on vapaassa käytössä

Ristijärven Pirtin puukota (vasemmalla) on maksuton ja kaikkien käytössä. Kuva: Mikko Ylijukuri.

Kaikille avoin ja ilmainen

Ristijärven Pirtin lasikota grilleineen. Kuva: Mikko Ylijukuri.

Alueella on uusittu rantasauna, jota saa vuokrata.

Majoitusvaraukset

Mökkien ja leirintäalueen varaukset voi tehdä Booking.com-verkkopalvelussa täältä tai klo 10 - 22 numerosta 045 610 8651 tai Pirtin verkkosivujen kautta.