Matkailukohteet

Matkailtaessa pitää päästä välillä virkistäytymään uimalla. Ristijärvi tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet. Ihan kylän keskeltä, kunnantalon ja K-Marketin ohi ja siitä vasemmalle Venevalkamantietä alamäkeä, kunnes Pappilanranta näkyy. Van toeselta suunnalta tultaessa tietennii oekealle.

Pappilanranta

Pappilanranta on julkinen, Ristijärven kunnan ylläpitämä uimaranta. Hiekkaranta on pienille lapsille turvallinen leikki- ja uimapaikka. Isommat lapset tykkäävät hyppiä niemen nokassa olevalta laiturilta. Laiturilta käsin voi myös tehdä pitkänmatkanuinteja. Uimarannan huoltorakennuksen, jossa pukukopit ja vessat sijaitsevat, eli Rantapaviljongin, kuten kirkonkyläläiset sanovat, on suunnitellut ristijärveläislähtöinen arkkitehti Juhani Romppainen Oulusta.

Kuva: Jukka Johansson.

Hiekkaranta on pienillekin lapsille turvallinen paikka leikkiä läträleikkejä ja uida polskutella. Kuva: Jukka Johansson.

Laituri on kiva paikka isommille lapsille.​​​​​​​

Tältä laiturilta isommat lapset hyppivät järveen päivät pitkät, kun on lämmintä. Kuva: Maritta Karjalainen.

Hiekkarannalta laiturille ei ole pitkä matka.​​​​​​​

Hiekkarannalta laiturille ei ole pitkä matka. Tämä helpottaa monilapsisten perheiden valvontatoimia. Kuva: Maritta Karjalainen.

Rannalla on keinuja, joilla voi vauhdittaa uimareissua.

Kuva: Jukka Johansson.​​​​​​​

Kuva: Jukka Johansson.

Pappilanrannassa voi suppailla

Pappilanrannasta on hyvä lähteä suppailemaan. Sup-lautoja voi vuokrata 4H:n ylläpitämältä kirpputorilta osoitteesta Koulutie 7.

Sup-lautoja voi vuokrata.​​​​​​​

Kuva: Elisa Pääkkönen.

Matonpesupaikka

Pappilanrannassa on myös Ristijärven kunnan ylläpitämä hyvin varustettu matonpesupaikka. Vesi nostetaan matonpesulaitteiston altaisiin suoraan Ristijärvestä nopeatehoisella pumpulla. Pesuvedet kulkeutuvat viemäriverkoston kautta jätevedenpuhdistukseen. Vasta pestyt matot saa kätevästi kuivattua kuljetuskuntoon kuivausmankelissa. Mattojen peseminen matonpesupaikalla on ilmaista sekä ristijärveläisille että ulkopaikkakuntalaisille.

Pappilanrannassa on kunnan ylläpitämä matonpesupaikka.​​​​​​​

Kuva: Maritta Karjalainen.

Kahvipaussi

Ja jos uinnin jälkeen tarvitsee vielä muuta virkistystä, voi pistäytyä K-Marketin yhteydessä olevaan Kahvipaussiin. K-Marketista saa myös valmisruokia, jotka lämmitetään siellä mikrossa.

K-Marketin yhteydessä oleva kahvinurkka.​​​​​​​​​​​​​​Kuva: Amie Aalto.