Kesään valmistautuva Ristijärven Pirtti on nyt valmis majoittamaan talvimatkustajia

7.3.2023

Ristijärven Pirtti tarjoaa majoituspalveluja ja karavaanipaikkoja matkailijoille ja kioski- ja juhlapaikkapalveluja paikallisillekin. Näistä kertovat Pirttiä pitävät Mikko Ylijukuri ja hänen avovaimonsa Sari Korpelin.

Ristijärven Pirtin mökeissä on majoitustilaa talvella yhteensä 32 hengelle ja kesällä noin 60 hengelle.

Päärakennuksen pirtissä on tilaa 40 hengelle. Erikseen vuokrattavaan tallipubiin mahtuu jopa 200 henkeä. Moottoripyörätapahtumassa oli se parisataa henkeä.

Tätä tallipubia voi vuokrata, ja sinne voi tuoda omat ruoat ja juomat. Toki myös Pirtiltä voi tilata.

Karavaani-alueella on 40 sähköpaikkaa ja nykyaikainen huoltorakennus - ja mahtuuhan sinne matkailuautoja toki enemmänkin.

Mikko pitää Pirttiä avovaimonsa Sarin kanssa. Kesäksi tulee lisäksi kaksi työntekijää, kun sentään 24/7 ollaan auki.

Ideoita ensi kesälle

Ajatus on, että kahvila-kioskin puoli avattaisiin jo toukokuun puolella ja pidemmillä aukioloajoilla. Kahvila-kioskin puolelta löytyy elintarvikkeita. Alkoholijuomia 5,5 %:iin asti saa myydä ulos aukioloaikoina. Pirtin aukioloajat ovat pidemmät kuin paikallisten kauppojen.

Ristijärven Pirtin kahvila-kioski

Ristijärven Pirtin kioski. Sen yhteydessä on kahvila, ja ulkona on mukava terassi.

Kesäaikana on tilausravintolan lisäksi a la carte -ruokaa tai grilliruokaa päivittäin. Tilausravintola on käytössä ympäri vuoden, eli Pirtillä on mahdollisuus järjestää juhlia. Viime kesänäkin oli joku tilaisuus melkein joka viikonloppu. Tilausruokailun vähimmäismäärä on 10 henkeä.

Pirtin ympäristö ja liikuntamahdollisuudet

Ristijärven Pirtti sijaitsee keskeisellä paikalla Kainuussa 5-tien vierellä, mutta alue on rauhallinen. Maisema on huikean kaunis; se avautuu Iijärvelle saarineen ja vaaroineen. Pirtti sijaitsee laaksossa, jota ympäröivät vaarat.

Hiihtolatu lähtee rannasta ja kiertää pitkin Iijärven rantaa. Toiselta puolelta asemalta pääsee Potoskan lenkille. Sieltä lähtee myös moottorikelkkaura.

Mikko raivasi syksyllä tienpuoleisen vesakon, mikä toi näkyvyyttä ja viihtyvyyttä alueelle.

Alueen rantaraitti, kodat ja uimaranta ovat kaikkien käytettävissä. Toki hiljaisuus alkaa alueella klo 22. Aluetta kiertävä rantaraitti on alkumatkasta esteetön.

Alueella on leikkikenttä ja lapsille leluja lainattavissa veloituksetta.

Soutuvenettä voi vuokrata.

Lemmikkieläimet on tervetulleita. Ainostaan yksi mökki on allergiavapaa.

Ristijärven Pirtistä voit lukea lisää täältä. Majoitusvarauksen voit tehdä täältä.