Juttupalsta

Ristijärvellä on voitokkaita siperianhusky-harrastajia kolmessa polvessa

8.3.2021

Jussi Pietikäinen ja hänen tyttärensä Mira kertovat, millaista on pitää Ristijärvellä siperianhuskyja, kasvattaa ja kilpailla niillä. Myös Marjo-äiti ja Maritsa-tytär osallistuvat husky-harrastukseen.

Lue lisää »

Pienen pitäjän suuret kilpailut pidetään – ilman yleisöä

16.2.2021

Vuosi sitten Ristijärvellä järjestettiin hiihdon suomenmestaruuskilpailuja kovalla talkootyöllä. Niitä lykättiin koronan vuoksi vuodella. Nyt ne pidetään 26.–28.3. ilman yleisöä. Järjestelyistä kertoo kilpailujohtaja Arto Tolonen.

Lue lisää »

Kolmannen polven kivimies jatkaa kiviteollisuutta Ristijärvellä

11.2.2021

Harmaaseen graniittiin perustuva kiviteollisuus oli jonkin aikaa keskeytyksissä Ristijärvellä, kunnes kolmannen polven kivimies Antti Palin yhdessä Luonnonkivi Palin Oy:n kanssa osti RG Stone Oy:n koko osakekannan. RG Stone omistaa Ristijärven Harmaan louhimon Tiukuvaarassa. Antti Palin kertoo toiminnan jatkumisesta Ristijärvellä.

Lue lisää »

Ilimaelupuolen ihmiselle lähtöö leipää kesäsin myös kivestä

14.1.2021

Markus Pyykkönen, lähtöisin Ristijärven Pihlajavaaralta, on kouluttautunut lentokoneasentajaksi ja tekee ilmailupuolen töitä, mutta niiden ohella hänellä on Kainuussa liuskekiviyritys, joka toimii kesäisin. Markus kertoo sekä ilmailusta että kiviteollisuudesta.

Lue lisää »