Juttupalsta

Ristijärvellä harjoiteltiin normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa perustettavassa Evakuointikeskuksessa

23.11.2022

Ristijärveläiset tutustuivat 15.11.2022 harjoitusmielessä Evakukointikeskukseen, joka perustetaan Virtaalaan normaaliolojen häiriötilanteissa tai poikkeusoloissa. Esimerkiksi tykkylumivahingot ovat normaaliolojen häiriötilanteita. Poikkeusolot vallitsevat silloin, kun valtiovalta tekee päätöksen esimerkiksi valmiuslain käyttöönotosta. Kerromme kuvin, mitä harjoitus sisälsi.

Lue lisää »

Ristijärveläinen Ämmäinviikon perinne sai huipennuksensa - Vuoden Ämmä ja Pikkuämmä valittu

7.11.2022

Vuoden 2022 Ämmä on joulukuussa 98 vuotta täyttävä Iida Karppinen ja Pikkuämmä maaliskuussa syntynyt Sofia Lauronen.

Lue lisää »

Ristijärvellä toimii syyslomaviikon ajan Pyrylässä taidekeskus - se saattaa saada jatkoakin

19.10.2022

Taidekeskusta pitää Tiina Hirvonen Kainuun lasten ja nuorten kulttuurikeskuksesta eli Kultturasta ristijärveläisten avustamana. Tervetuloa katsomaan, tapaamaan toisiaan ja kahvittelemaan - ja tekemään taidetta. Herkko 3,5 v kävi taidekeskuksessa maanantaina, ja parasta olivat keksit.

Lue lisää »

Laura Kallatsan elämässä ovat vahvoina ristijärveläiset ydinarvot kuten puhaltaminen yhteen hiileen

28.9.2022

Laura, omaa sukua Kemppainen, nykyisin Kallatsa, on ristijärveläistaustainen tutkijatohtori Itä-Suomen yliopistossa. Hän kertoo lapsuudestaan Ristijärvellä, opintiestään sekä perhe- ja työelämästään. Kiintoisia ovat hänen mietteensä ristijärveläisistä arvoista. Laura Kallatsa oli elokuussa Ristijärvellä pidetyn Kainuun maakuntajuhlan juhlapuhuja.

Lue lisää »

Kunnallisesta keskikoulusta 55 vuotta sitten päässeet ovat tyytyväisiä elämäänsä

12.8.2022

Ristijärven kunnallisesta keskikoulusta 55 vuotta sitten valmistuneet kokoontuivat 5.8.2022 Ristijärvelle luokkakokoukseen ties kuinka monetta kertaa, tällä kertaa Pyrylään. Kokous ajoitettiin tälläkin kertaa Veisuuvestivaalin ja Juustoleipämessujen aikaan. Osallistujia oli 13. He kertoivat elämästään.

Lue lisää »