Juttupalsta

Millaista on pitää lypsykarjatilaa Ristijärvellä?

4.9.2023

Ristijärven Uvan kylällä on Tervola-niminen tila, jota pitävät Olavi Oikarinen ja hänen "pitkäaikainen tyttöystävänsä" Merja Kemppainen ja heidän poikansa Ville Kemppainen. Tilalla on 120 lypsävää ja saman verran nuorta karjaa kasvamassa.

Lue lisää »

Juuriltaan ristijärveläinen terapeutti-tietokirjailija Marika Rosenborg vierailee kirjastossa

9.8.2023

Marika kertoo tässä lapsuutensa kesistä Jokikylässä, tiestään terapeutiksi ja kirjoittamistaan kirjoista. Hän vierailee kirjastossa maanantaina 14.8.2023 klo 17. Tervetuloa tutustumaan Marikaan ja keskustelemaan hänen kirjoissa käsittelemistään jokaisen elämää koskettavista aiheista.

Lue lisää »

Veisuuvestivaalin ohjelman suunnittelusta on vastannut pohjalainen barokkiviulisti Minna Tuhkala jo vuodesta 2017

13.7.2023

Minna Tuhkala toimii Veisuuvestivaalin taiteellisena johtajana nyt neljättä kertaa, koska kahtena kesänä Veisuita ei järjestetty koronan takia. Hänelle tapahtuman taiteellinen johtajuus on suuri kunnia.

Lue lisää »

Puolankalaisella Vuokko Lammelalla on Kyläkaivolla näyttely heinäkuun ajan

30.6.2023

Kotiseutuaan rakastava Vuokko Lammela toimii sekä kuvataidon että käsityön opettajana ja maalaa öljyväreillä aina kun ehtii. Hänellä on näyttely Kyläkaivolla heinäkuun ajan. Vuokko kertoo elämästään ja maalaamisesta.

Lue lisää »

Monitoiminen Urho Kähkönen on Katvelan kesänäyttelyn taiteilija

23.6.2023

Urho Kähkönen kertoo kuhmolaisista juuristaan ja paluumuutostaan Kuhmoon, koulutuksestaan ja monenlaisista toimistaan sekä Katvelan näyttelyn töistä. 

Lue lisää »