Juttupalsta

Janpen laittaa thai-ruokaa kainuulaisille

4.6.2021

Ristijärvelle on 15 vuotta sitten muuttanut Thaimaasta Janpen, joka on kouluttautunut Kajaanissa kokiksi ja perustanut yrityksen Janpen Thai Food World. Janpen hoitaa kainuulaisten häiden, hautajaisten ja muiden juhlien pitopalvelua ja pitää tänä kesänä thaimaalaista ruoka-autoa Suomussalmella K-Supermarketin edessä.

Lue lisää »

Helka Riionheimo – ristijärveläisjuurinen Kainuun murteen tuntija ja karjalan kielen professori

17.5.2021

Helka Riionheimolla o.s. Heikkinen on ristijärveläiset vanhemmat. Hän on suomen kielen professori Itä-Suomen yliopistossa vaikka hoitaakin nyt siellä karjalan kielen professuuria. Helka on tutkinut gradussaan Kainuun murteen muuttumista paikallismurteesta aluepuhekieleksi ristijärveläisellä aineistolla. 

Lue lisää »

Kati Rita – Etelä-Karjalasta Kainuuseen, matruusista opetuksen kehittäjäksi

18.4.2021

Pyhännänkylällä asuu Kati Rita, jonka elämässä on ehtinyt olla monia käänteitä: Hän on muuttanut Ristijärvelle Lappeenrannasta, löytänyt ristijärveläisen miehen, saanut lapsen ja löytänyt DNA-testin avulla biologisen isänsä. Matruusin merellisistä tehtävistä hän on kouluttautunut opettajaksi, ja nyt hän toimii opetuksen ja oppimisen kehittäjänä Kajaanissa. Kati kertoo elämänsä käänteistä.

Lue lisää »

Ristijärvellä on voitokkaita siperianhusky-harrastajia kolmessa polvessa

8.3.2021

Jussi Pietikäinen ja hänen tyttärensä Mira kertovat, millaista on pitää Ristijärvellä siperianhuskyja, kasvattaa ja kilpailla niillä. Myös Marjo-äiti ja Maritsa-tytär osallistuvat husky-harrastukseen.

Lue lisää »

Pienen pitäjän suuret kilpailut pidetään – ilman yleisöä

16.2.2021

Vuosi sitten Ristijärvellä järjestettiin hiihdon suomenmestaruuskilpailuja kovalla talkootyöllä. Niitä lykättiin koronan vuoksi vuodella. Nyt ne pidetään 26.–28.3. ilman yleisöä. Järjestelyistä kertoo kilpailujohtaja Arto Tolonen.

Lue lisää »