Juttupalsta

Ilimaelupuolen ihmiselle lähtöö leipää kesäsin myös kivestä

14.1.2021

Markus Pyykkönen, lähtöisin Ristijärven Pihlajavaaralta, on kouluttautunut lentokoneasentajaksi ja tekee ilmailupuolen töitä, mutta niiden ohella hänellä on Kainuussa liuskekiviyritys, joka toimii kesäisin. Markus kertoo sekä ilmailusta että kiviteollisuudesta.

Lue lisää »

Ristijärvellä helmeilee Design Eeva

13.12.2020

Eeva Kemppainen kertoo helmeilyharrastuksestaan eli helmien teosta. Tarinasta voi loppuun asti lukeva löytää jopa joululahjavinkin.

Lue lisää »

Ristijärvellä ylläpidetään käsityöperinteitä

30.11.2020

Eri ikäpolvien käsityöntaitajat Eija Kurkinen-Kauppila Jokikylän Kirnulasta, Sirkka Kinnunen Puttaalta (Pudas) ja Eila Oikarinen Jokirannasta kertovat, miten heidän käsityöharrastuksensa alkoi ja miten he vievät perinteisiä käsityötaitoja eteenpäin. Eija on työelämässä, Sirkka on juuri eläköitymässä ja Eila on 85-vuotias.

Lue lisää »

Eila Oikarinen leipoo ruisleivän 202 vuotta vanhaan leivänjuureen

21.10.2020

Eila Oikarinen on 85-vuotias monen polven ristijärveläinen. Hänen aarteensa on taikinapytty, jonka pohjassa on vuosiluku 1818. Siihen hän tekee taikinan ja leipoo 12 muhkeaa ruisleipää. Antaapa Eilan kertoa, miten se tapahtuu. Eila kertoo myös taustastaan ja rakkaasta harrastuksestaan – öljyvärimaalauksesta.

Lue lisää »