Juttupalsta

Tutustu Ristijärven valtuuston vasta valittuihin jäseniin

19.8.2021

Valtuuston uudet jäsenet kertovat valtuuston ensimmäisen kokouksen 18.8.2021 jälkeen, millä mielellä he ryhtyvät hoitamaan uutta luottamustehtäväänsä. Vanhat, uudelleen valituksi tulleet valtuuston jäsenet kertovat, mitä he ajattelevat menneistä valtuustokausista ja millä mielellä he jatkavat luottamustehtävänsä hoitamista.

Lue lisää »

Merja Koskela – Ristijärveltä elokuvaajaksi ja taidemaalariksi

28.7.2021

Ristijärveläiset juuret ovat näkyneet Merja Koskelan monivaiheisella elämänuralla, ja ne näkyvät yhä – ei vähiten hänen taide- ja veistosnäyttelyssään, joka on esillä Ristijärven kirjastossa ja Kyläkaivolla vielä heinäkuun loppuun. Ristijärvi on vaikuttanut myös Merjan lasten elämänvalintoihin. Merja Koskela kertoo elämänvaiheistaan, jotka kattavat Hiisijärven, Helsingin, Norjan, Gambian, Pirkanmaan… 

Lue lisää »

Pirkko Leinonen pitää Café 5-Stopia Ristijärvellä Viitostien varrella

8.7.2021

Café 5-Stopissa on kahvila- ja veikkauspalvelut. Siellä käyvät sekä paikalliset että turistit, varsinkin Kuusamoon-menijät. Kannattaakin, sillä kahvilassa on kaikki itse leivottua. Café 5-Stopista kertoo yrittäjä Pirkko Leinonen.

Lue lisää »

Janpen laittaa thai-ruokaa kainuulaisille

4.6.2021

Ristijärvelle on 15 vuotta sitten muuttanut Thaimaasta Janpen, joka on kouluttautunut Kajaanissa kokiksi ja perustanut yrityksen Janpen Thai Food World. Janpen hoitaa kainuulaisten häiden, hautajaisten ja muiden juhlien pitopalvelua ja pitää tänä kesänä thaimaalaista ruoka-autoa Suomussalmella K-Supermarketin edessä.

Lue lisää »

Helka Riionheimo – ristijärveläisjuurinen Kainuun murteen tuntija ja karjalan kielen professori

17.5.2021

Helka Riionheimolla o.s. Heikkinen on ristijärveläiset vanhemmat. Hän on suomen kielen professori Itä-Suomen yliopistossa vaikka hoitaakin nyt siellä karjalan kielen professuuria. Helka on tutkinut gradussaan Kainuun murteen muuttumista paikallismurteesta aluepuhekieleksi ristijärveläisellä aineistolla. 

Lue lisää »