Ristijärvellä on hyvät maastopyöräilymahdollisuudet

Ristijärvellä voi vuokrata sähköavusteisia maastopyöriä maastopyöräilykeskuksesta. Maastopyörällä voi ajaa missä tahansa, mutta Ristijärvelle on tehty ja merkitty erityisiä maastopyöräilyreittejä.

Vuokrattavana on kaikkiaan seitsemän sähköavusteista maastopyörää. Niitä hallinnoi paikallinen 4H. Kolmen tunnin vuokra on 15 euroa ja vuorokauden vuokra 30 euroa. Pyörät noudetaan kirpputorin aukioloaikana osoitteesta Koulutie 7, Willa Wanha. Sinne ne myös palautetaan, ellei vuokrattaessa toisin sovita.

Vuokrauksen yhteydessä saa opastusta pyörän käyttöön.

Pyöriä huoltaa, luovuttaa käyttöön, käyttöä opastaa ja palautukset hoitaa Oskari Oikarinen. Vuokraan kuuluu kypärä ja pyöränlukko, vuorokauden vuokraan myös akkulaturi.

Maastopyöräilyreitit

Maastopyöräilyyn tarkoitetut reitit sijaitsevat Saukkovaaralla. Saukkovaaralle voi sähköavusteisella maastopyörällä kiivetä hymyssä suin. Willa Wanhalta pääsee vuokratulla pyörällä merkitylle Saukkovaaralle johtavalle reitille ajamalla Saukontien suuntaan ja Saukontietä S-Marketin ohi Viitostien yli.

Tästä pääsee Saukkovaaralle pyöräreittien alkuun.

Tästä voi aloittaa Saukkovaaralle polkemisen. Sähköavusteisella maastopyörällä se käy hymyssä suin.

Maastopyöräilyreitit alkavat Saukkovaaralla hiihtokeskuksen läheltä. Hiihtokeskuksessa on maastopyöräilijöiden käytössä vessat.

Maastopyöräilyreitit alkavat Saukkovaaralla tästä.

Maastopyöräilyreittien alku Saukkovaaralla lähellä hiihtokeskusta.

Reittejä on kolmen tasoisia: helppo, keskivaikea ja vaikea. Jokainen reitti on toistakymmentä kilometriä.

Helppo reitti on nimeltään Salomonin reitti, ja se on saanut nimensä ristijärveläisestä kansanedustajasta Salomon Pulkkisesta. 

Keskivaikea reitti on nimeltään Saukonreitti.

Vaikea reitti on Koljatin reitti Koljatinvaaran mukaan.

Palkintona mahtavat maisemat

Maastopyöräreittien avajaiset pidettiin Saukkovaaralla 28.8.2020. Tuolloin ristijärveläiset ja Ristijärvellä vierailevat myös testasivat pyöriä ja reittejä. Vierailijoita on ollut tasaisena virtana sen jälkeen. 

Maastopyöräreittien testaajia reittien avauspäivänä

Maastopyöräilyreittien testaajia avajaispäivänä.

Kunnan liikunnanohjaaja Elisa Pääkkönen opastaa Ristijärvellä vierailevaa Amie Aaltoa sähköavusteisen maastopyörän käytössä.

Sähköavusteista maastopyörää testasi Ristijärven-vierailullaan ristijärveläislähtöinen Amie Aalto (oik.) kunnan liikunnanohjaajan Elisa Pääkkösen opastuksella. ”Sähköavusteisella maastopyörällä ajaminen on aivan toista kuin normi pemppuveivarilla”, julisti Amie Aalto riemuissaan. "Se on huikea kokemus! Taatusti tulen uudestaan."

Palkintona Saukkovaaralla maastopyöräilevälle aukeavat kauniit kainuulaiset maisemat sinisine vaaroineen, metsineen, järvineen, jokineen ja soineen.

Saukkovaaralla saa maastopyöräilijä palkinnoksi kainuulaisen vaaramaiseman.

Lämpimästi tervetuloa Ristijärvelle maastopyöräilemään. Maastopyöräillä voi ympäri vuoden. Maastopyöräreitit kulkevat sulassa sovussa Ristijärven tasokkaiden maastohiihtoreittien rinnalla.