Matkailu

Matkailtaessa pitää päästä välillä virkistäytymään uimalla. Ristijärvi tarjoaa siihen hyvät mahdollisuudet. Ihan kylän keskeltä, kunnantalon ja K-Marketin ohi ja siitä vasemmalle Venevalkamantietä alamäkeä, kunnes Pappilanranta näkyy. Van toeselta suunnalta tultaessa tietennii oekealle.

Pappilanranta

Pappilanranta on julkinen, Ristijärven kunnan ylläpitämä uimaranta. Hiekkaranta on pienille lapsille turvallinen leikki- ja uimapaikka. Isommat lapset tykkäävät hyppiä niemen nokassa olevalta laiturilta. Laiturilta käsin voi myös tehdä pitkänmatkanuinteja.

Kuva: Jukka Johansson.

Hiekkaranta on pienillekin lapsille turvallinen paikka leikkiä läträleikkejä ja uida polskutella. Kuva: Jukka Johansson.

Laituri on kiva paikka isommille lapsille.

Tältä laiturilta isommat lapset hyppivät järveen päivät pitkät, kun on lämmintä. Kuva: Maritta Karjalainen.

Hiekkarannalta laiturille ei ole pitkä matka.

Hiekkarannalta laiturille ei ole pitkä matka. Tämä helpottaa monilapsisten perheiden valvontatoimia. Kuva: Maritta Karjalainen.

Rannalla on keinuja, joilla voi vauhdittaa uimareissua.

Kuva: Jukka Johansson.

Kuva: Jukka Johansson.

Pappilanrannassa voi suppailla

Pappilanrannasta on hyvä lähteä suppailemaan. Sup-lautoja voi vuokrata 4H:n ylläpitämältä kirpputorilta osoitteesta Koulutie 7.

Sup-lautoja voi vuokrata.

Kuva: Elisa Pääkkönen.

Matonpesupaikka

Pappilanrannassa on myös Ristijärven kunnan ylläpitämä hyvin varustettu matonpesupaikka.

Pappilanrannassa on kunnan ylläpitämä matonpesupaikka.

Kuva: Maritta Karjalainen.

Kahvipaussi

Ja jos uinnin jälkeen tarvitsee vielä muuta virkistystä, voi pistäytyä K-Marketin yhteydessä olevaan Kahvipaussiin. K-Marketista saa myös valmisruokia, jotka lämmitetään siellä mikrossa.

K-Marketin yhteydessä oleva kahvinurkka.

Kuva: Amie Aalto.