Ristijärven luonnonkaunis ympäristö tarjoaa monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Liikunnasta kiinnostuneille löytyvät urheilukentät, jääkiekkokaukalo, hiihtoladut, leikkikenttä, FrisbeeGolf-rata, uimaranta sekä Monitoimikeskus Virtaala monipuolisine sisäliikunta mahdollisuuksineen.
Saukkovaaran maisemista löytyvät hiitoladut ja vaellusreitit vaativaankin makuun. Esimerkiksi UKK-reitti kiemurtelee vaaran laella Paltamon rajalta Hyrynsalmelle päin. 
Metsästystä ja kalastusta harrastaville Ristijärvi on ihanteellinen paikkakunta.
Käsitöiden harrastaja voi suunnata kulkunsa Käsityöneuvonta-asemalle kangaspuiden ääreen. 
Paltamon kansalaisopisto tarjoaa monipuolista opetusta talviaikaan. Kulttuuritarjonnasta huolehtivat sivistystoimi ja Kultturitapahtumat ry yhdessä eri vapaehtoisjärjestöjen kanssa. Joka kesäinen Veisuuvestivaali tuo Ristijärvelle maailmankuuluja esiintyjiä ja samaan aikaan järjestettävä Juustoleipätapahtuma esittelee runsasta ruoka- ja käsityöperinnettä. 

OHJELMAPALVELUJA

Janne Autere 
p. +358405535469 
info@hikesntrails.com 
www.hikesntrails.com 
https://www.facebook.com/autere.janne

Tarjoan Kainuussa erilaisia virkistys- ja ohjelmapalveluja mm. ulkomaalaisille asiakkaille. Asumme Paltamossa ja meillä on paljon erilaista toimintaa Kainuussa ja ulkomailla. Yritykseni kuuluu Wild Taiga - matkailuyhteistyöverkostoon n. 60:n muun kainuulaisen yrityksen ohella.  
Meillä on vuokrattavana kajakkeja ja kanootteja, sekä läskipyöriä ja tarjoamme ruokailuja maastossa sekä erilaisia työhyvinvointipalveluja opastettujen retkien ohella.