Kuntastrategia

Ristijärvi - Sisukkaasti uudistuva kasvupitäjä keskellä Kainuuta

Kuntastrategia

Yhteisöllisyys

Yhdessä tekeminen, luottamus lähimmäiseen ja auttaisen halu ovat perusarvojamme.

Luonnonläheisyys
Luonto on keskeinen osa jokapäiväistä hyvinvointiamme. Kunnan kehittäminen tähtää ekologisesti kestäviin valintoihin.
 
Sinnikkyys
Voimavaramme ovat sitkeys ja periksiantamattomuus.
Kuuntelemme asukkaita kunnan kehittämisessä ja päätöksenteossa sekä kannustamme yrittäjyyteen.
 
Virikkeellinen kasvupitäjä
Kunta yhteistyökumppaneineen tarjoaa lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä ja harrastamista turvallisessa elinympäristössä.
Tarjoamme turvallisen ja viihtyisän kasvuympäristön maaseutukunnassa, jossa elävät onnelliset lapset ja aktiiviset nuoret. Panostamme monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin ja yhdessä tekemiseen. Päämääränä on, että kasvattajapitäjä tarjoaa vakaan kasvun ja huolenpidon läpi lapsuuden ja nuoruuden. 

Pidämme tärkeänä, että lapset ja nuoret ovat osa kunnan kehittäjätiimiä ja heidän äänensä kuuluu päätöksenteossa aikuisten tuella. Luomme mahdollisuuksia, että vanhemmat voivat harrastaa yhdessä lasten kanssa ja elää kiireetöntä arkea lähellä maakunnan keskuskaupunkia. Tuemme lasten, vanhempien ja isovanhempien yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä. Meille on kunnia-asia, että jokainen voi ylpeänä kertoa olevansa ristijärveläinen.

Luonnonläheinen harrastekunta
Luontoarvojen kunnioittaminen edistää vastuullisia valintoja ja luontomatkailun tukemista.
Edistämme luontomatkailua - metsästys, kalastus, marjastus, sienestys, koskenlasku, vaellus, moottorikelkka- ja pyöräilyreitit - ja luonnossa liikkumista yhteistyössä yrittäjien ja yhdistysten kanssa.
Kehitämme liikuntapaikkoja ja pidämme ne toiminnallisina ja hyväkuntoisina luontoa kunnioittaen.
 
Hyödynnämme hankerahoitusta ja yhteistyökumppaneiden osaamista alueen markkinoinnissa ja elinvoimaisuuden kehittämisessä. Olemme mukana Kainuun edunvalvontatyössä.
Teemme vastuullisia valintoja, jotka tukevat uusiutuvan energian tuotantoa sekä nykyaikaisia ja taloudellisia energiaratkaisuja.
Tuemme kylien elämisen edellytyksiä, mutta pyrimme samalla tarjoamaan yrityksille elinmahdollisuuksia palvelujen äärellä.
 
Mahdollisuuksien kunta
Unelmien asuinpaikka on vaaramaisemissa ja vesistöjen äärellä keskellä Kainuuta.
Tavoitteemme on kaavoituksella ja yksityisten maanomistajien tuella tarjota erilaisia rakennuspaikkoja sekä yöpymismahdollisuuskia niin matkailijoille, mökkiläisille kuin vakituisille asukkaillekin.
Kunta on ajattoman arjen mahdollistaja, jossa arvostamme yrittäjyyttä, yhdistystoimintaa ja yhteisöllisyyttä. Tarjoamme puitteet etä- ja monipaikkaiselle työlle ja nykyteknologian hyödyntämiselle. Annamme tilaa myös ulkomaalaisille osaajille.
 
Kehitämme digitaalisia palveluja, jotta asiointi olisi helppoa ja vaivatonta kaikkina vuorokaudenaikoina. Suosimme avointa, välitöntä ja monikanavaista viestintää sekä kerromme värikkäästi kunnan positiivisesta meiningistä.
Olemme mukana järjestämässä kunnalle tunnusomaisia kulttuuri-, matkailu- ja urheilutapahtumia.