Vasta työnsä aloittaneet talousasiantuntija ja elinvoimapäällikkö esittäytyvät

16.11.2023

Kuukauden verran Ristijärven kunnan talousasiantuntijan töitä tehnyt Johanna Alaluusua esittäytyy tässä kuntalaisille. Monelle ristijärveläiselle vanhastaan tuttu Hannu Hälinen esittäytyy kuntalaisille tuoreena Ristijärven kunnan elinvoimapäällikkönä.

Johanna Alaluusuasta on todella mukava tehdä töitä kuntalaisten eteen

Aloitin 5.10.2023 Ristijärven kunnan talousasiantuntijan toimessa, eli olen ollut tässä työssä haastatteluhetkellä vähän yli kuukauden.

Työhöni kuuluu palvelu- ja vastuualueiden taloushallinnon päivittäisiä tukitehtäviä. Osallistun myös talousarvion ja tilinpäätöksen valmistelutöihin. Taloushallinnon suunnittelu ja seuranta ovat keskeisiä toimenkuvassani. Toimin alusta lähtien lisäksi tarkastuslautakunnan sihteerinä.

Olen aiemmin työskennellyt yksityisellä puolella ja nyt pääsen katsomaan kunnan toimintaa sekä taloushallinnon asioita uudesta näkökulmasta ja oppimaan uusia tietoja ja taitoja.

Tausta Lapissa ja koti Kajaanissa

Olen syntynyt Rovaniemellä ja käynyt siellä peruskoulun ja lukion. Parikymppisenä muutin Keravalle, ja opiskelin siellä Laurean ammattikorkeakoulussa tradenomiksi. Halusin pääkaupunkiseudulle mutta kuitenkin pikkukaupunkiin.

Kun valmistuin tradenomiksi, menin töihin S-ryhmän taloushallinnon palvelukeskukseen. Tein S-ryhmän taloushallinnon tehtäviä vuodesta 2008 lähtien. Kun Kajaanista loppui paperitehdas, niin palvelukeskus muutti sinne. Niinpä minäkin muutin 2009 Kajaaniin, missä asun perheineni edelleen. Kahdeksan vuotta pääkaupunkiseudulla olleena muutin mielelläni lähemmäs omia kotiseutuja, rauhallisemmille asuinseuduille ja lähemmäs luontoa. 

Olen opiskellut viime vuosina Kajaanin ammattikorkeakoulussa rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööriksi ja valmistun tässä kuussa. Maailmassa on paljon mielenkiintoisia asioita.

Ristijärvi laskettelun kautta tutuksi

Tiesin Ristijärven Kajaanissa asuessani. Kävimme viime kevättalvena lasten kanssa laskettelemassakin Saukkovaarassa. Oli kaunis, aurinkoinen päivä, ja lapset tykkäsivät valtavasti - emme meinanneet saada houkuteltua lapsia rinteestä pois. Meillä oli mukana eväät ja paistoimme makkaraa.

Mieheni on Kajaanista ja meillä on kaksi ala-asteikäistä poikaa. Rovaniemeläiset mie ja sie kulkevat mukana, vaikka olen asunut eri puolilla Suomea, ne kun on lapsena oppinut.

Huomioni kuukauden työssäolosta täällä Ristijärvellä ovat hyvin positiivisia. Ihmiset tervehtivät asioidessani Virtaalassa tai lähikaupoissa ja työkaverit ovat ottaneet minut mukavasti vastaan. On tosi kiva tehdä töitä kuntalaisten eteen.

Hannu Hälinen kokee uuden työtehtävänsä tosi kiinnostavana 

Aloitin elinvoimapäällikkönä marraskuun alussa, eli kokemusta on haastatteluhetkeen mennessä kertynyt nyt kaksi viikkoa. Oivan (Jansson) eläköidyttyä hyppään hänen jättämiin saappaisiin.

Toimenkuvaani kuuluu elinkeinotoiminnan ja yritystoiminnan vahvistaminen, tukeminen, neuvonta ja opastaminen, hanketoimintaan osallistuminen, matkailutoiminnan ja luontomatkailun sekä Saukkovaaran toimintojen kehittämien, yritystilojen ja tonttien tarjoaminen ja ylläpitäminen, kuntastrategian valmistelu, vihreän siirtymän edistäminen sekä markkinoinnista ja viestinnästä vastaaminen. Lisäksi isännöin Ristijärven Vuokrataloja.

Ristikkosuunnittelijan ja ammattikorkeakoulun tausta

Valmistuin Kuopiosta Savonia ammattikorkeakoulusta insinööriksi 2004. Koulunpenkiltä pääsin suoraan töihin ristikkosuunnittelijaksi, jossa kerkesin toimia 19 vuotta. Asun perheeni kanssa Pyhännänkylällä.

Kuntasektorilla olen nyt ollut töissä parisen viikkoa. Se on oma maailmansa verrattuna aiempaan työmaailmaani ja varmasti ottaa oman aikansa, ennen kuin hommat tulee täysin tutuiksi. Kokeneemmat työkaverit puhuvat vuosista. Saa nähä miten käy.

Koen uuden työtehtäväni tosi kiinnostavana. Haastettakin siitä myös löytyy. Toivon, että ihmiset ottavat yhteyttä minuun matalalla kynnyksellä asiasta ja asian vierestä.