Tutustu Ristijärven valtuuston vasta valittuihin jäseniin

19.8.2021

Valtuuston uudet jäsenet kertovat valtuuston ensimmäisen kokouksen 18.8.2021 jälkeen, millä mielellä he ryhtyvät hoitamaan uutta luottamustehtäväänsä. Vanhat, uudelleen valituksi tulleet valtuuston jäsenet kertovat, mitä he ajattelevat menneistä valtuustokausista ja millä mielellä he jatkavat luottamustehtävänsä hoitamista.

Salla Heikkinen, palveluesimies, keskustalainen, uusi Ristijärven valtuustossa. Aloitan hyvällä mielellä avoimena oppimaan uutta ja valmiina tekemään töitä kunnan kehittämisen eteen - positiivisella mielellä ja yhteistyötä luoden. Salla valittiin kunnanhallituksen varapuheenjohtajaksi.

Ulla-Maija Oikarinen, arkkitehti, vihreä, uusi valtuustossa. Olen innokkaana Ristijärven kunnan parhaaksi töitä tekemässä kuntalaisten etua ajatellen luontoa unohtamatta.

Matja Häyrynen, henkilökohtainen avustaja, vasemmistoliittolainen. Aloitan iloisella mielellä kovalla mielenkiinnolla. Matja valittiin valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Arto J. Tolonen, opistoupseeri evp, keskustalainen, uusi. Aloitan avoimin mielin ja haluan viedä omaa kuntaa etiäpäin yhessä. Artohan tuli tunnetuksi hiihdon suomenmestaruuskilpailujen 2021 kilpailujohtajana. Hän oli Ristijärven kunnallisvaalien ääniharava. Arto valittiin valtuuston puheenjohtajaksi.

Arto O. Tolonen, metsänhoitaja, kokoomuslainen, tuli uudelleenvalituksi. Arto O. osallistui valtuuston kokoukseen nettiyhteydellä, joten häntä ei voitu paikan päällä haastatella, kuten muita valtuutettuja. Vaalikampanjan aikaisen ilmoituksen mukaan hänellä ja Arto J. Tolosella on lentopallossa eri pelipaikka ja kalastuksessakin hieman eri pelivälineet. Ristijärveläisten suussa toinen kulkee Pyry-Arton ja toinen metsä-Arton nimellä.

Mikko Suutari, kuljettaja, perussuomalainen, aloittaa tällä kertaa uutena vaikka on ollut valtuustossa aikaisemminkin - välillä hän perheineen muutti työn takia pohjoiseen. Hyvällä pöhinällä etiäpäin. Toivotaan että pystytään tekemään tiukassa tilanteessa hyviä päätöksiä.

Anssi Sotala, ensihoitaja, perussuomalainen, uusi. Työstään ensihoitajana Anssi sanoo, että se on ihmisten kanssa kanssakäymistä enemmän kuin akuuttihoitoa. Lähdin vaaleihin ensi kertaa ja tulin hyvällä äänimäärällä valituksi. Haluan kiittää äänestäjiä. Olen saanut positiivista palautetta ihmisiltä siitä, että olen lähtenyt politiikkaan, sillä ihmiset toivovat uusia kasvoja, tuoretta näkökulmaa.

Olavi Oikarinen, viraltaan pintapölövästi (maanviljelijä, toimittajan huomautus), äärikeskusta, vanha valtuutettu, vähä liian vanha, viijes kausi. Minä oon perusoptimisti. Olavi Oikarinen valittiin valtuuston ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi.

Paavo Oikarinen, yrittäjä (nuohooja), keskustalainen, useita kausia takana. Menneinä kausina monenlaista onnistumista ja haasteellisia hetkiä. Tulevaisuudessa tulee haasteita riittämään monelta suunnalta. Asia kerrallaan ratkaistaan. Paavo Oikarinen valittiin kunnanhallituksen puheenjohtajaksi.

Arto Klemetti, yrittäjä (kone- ja korjaamotoiminta), keskustalainen, kolomas kausi, takana haasteellisia kausia - tallouven tilanteen puolesta varsinki. Jos toiset on optimistia niin minä oon ikävä kyllä vähän pessimisti, kyseenalaistaja, realisti.

Juha Kanervo, suunnitteluasiantuntija metsätalouspuolella, metsätalousinsinööri, keskustalainen, uusi. Ei tänne surkeilemmaan oo lähetty. Kunnanjohtaja tuossa talouslukuja kertaili, ja taikatemppuihinhan sitä ei pystytä, van moni muukin kunta on vastaavassa tilanteessa. Se on tehtävä, mitä pystyy. Haasteita tuntuu riittävän. Juha veti SM-hiihtojen järjestelytoimikuntaa.

Helka Tolonen, myymäläpäällikkö Hyrynsalmen S, van Ristijärvellä syntyny ristijärveläinen, keskusta, neljäs-viijes kausi en muista tarkkaan. Haasteita on ollu, van tällä hetkellä suurimmat haasteet on meillä eessä, talous saakkaa - tulopohja on niin kapea, ettei sieltä apua löydy.

Hannu Hälinen, NR-suunnittelija (suunnittelen taloihin ja rakennuksiin kattotuoleja), keskustalainen, vanha valtuutettu, tämä toinen kausi. Vaikeeta on ja vaikeeta tullee olemaan. Kovat on ajat ja rahhaa ei oo. Taloustilanne on akilleen kantapää. Kovia päätöksiä tullaan tekemään.

Leila Karppinen, maanviljelijä, eläkeläinen, keskustalainen, vanha valtuutettu. Leilalla oli ennen valtuuston kokousta, valtuuston kokouksessa ja sen jälkeen viisi virkaa ja kuusia kunniaa, kuten sanotaan ja kuten tekevillä ihmisillä pienessä kunnassa on, joten häntä ei pysäytetty haastateltavaksi. Leila hoiti kokouksen tarjoilut ja koronarajoitusten mukaiset istumajärjestelyt, ja hän hoiti puheenjohtajan virkaakin, kunnes Arto J. Tolonen tuli valituksi. Leilan kohdalla teot puhuvat puolestaan.

Mari Korhonen, luokanopettaja, keskustalainen, uusi. Mari on vasta kolme vuotta ollut kunnassa. Hän on muuttanut Kajaanista perheensä kanssa, ja hän käy töissä Kajaanissa.

Koemme perheessä niin, että täällä on niin hyvä olla ja elää, että olemme velkaa tälle kunnalle ja  annamme panoksen yhteisiin asioihin. Meijän pitäis lapsiin ja nuoriin panostaa kaikkien vaikeuksien keskellä. Meillä on upea koulu, upeita nuoria - opettajat tekevät niin sydämellä sitä työtänsä. 

Olen kuntatalouden surun keskellä iloisella ja reippaalla mielellä lähdössä pestiin. Odotan valtuustolta hyvää yhteistyötä ja hyviä keskusteluita. Ei olla eri puolilla vaan me kaikki ollaan Ristijärven puolella ja yhteistyö on se sana ja myöskin se, että täällä Kainuussa ei ole varaa kuntienkaan kesken viljellä eripuraa, vaan pitää löytää yhteistyön väylä.

Meillä pitäisi olla hedelmällinen maaperä yrityksille. En haluaisi hautautua arkistopapereiden keskelle kunnan kokoushuoneen pöydän ääreen vaan haluan aitoa vuorovaikutusta kuntalaisten kanssa – se on tosi tärkeä. Olen positiivisella mielellä. Haluaisin, että kuntaan tulisi nuorta väkeä, lisää lapsia. Tällöin olisi paremmat mahdollisuudet harrastaa ja toimia.

Valtuuston ensimmäisessä kokouskuvassa vasemmalta oikealle Juha Kanervo, Arto Klemetti, Salla Heikkinen, Hannu Hälinen, Olavi Oikarinen, Helka Tolonen, Mari Korhonen, Paavo Oikarinen, Arto J. Tolonen, Matja Häyrynen, Leila Karppinen, Ulla-Maija Oikarinen, Mikko Suutari ja Anssi Sotala. Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa on lisää kuvia.