Ristijärvellä soi Ämmäinviikolla Siili - palkittu lastenmusiikkiyhtye

30.10.2023

Soiva Siili -lastenmusiikkiyhtye esiintyy tiistaina 31.10. klo 10 - 11 koululla ja klo 13 - 14 Attendon palvelukeskuksessa. Tässä yhtyeen jäsenet kertovat Siilin soinnista.

Soivan Siilin muodostavat lastenmuusikot Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela.

"Ollaan molemmat varhaiskasvattajia", he kertovat. "Olimme töissä samassa päiväkodissa, jossa oli hyvä musapöhinä. Teimme omia lauluja niin paljon, että työkaverit sanoivat, että menkää muualle. Tulkitsimme sen niin, että näitä kelpaa muuallakin esittää. Meillä oli tosi hyvä työporukka, tehtiin yhdessä lauluja - joku teki sanoja, joku sävelen... Niitä tehtiin ristiin rastiin, yhdessä ja erikseen."

Vuodesta 2004 lähtien olemme olleet täyspäiväisiä muusikoita. Edelleenkin sanotaan, että olemme varhaiskasvattajia, meidän päiväkotimme on vain koko maailma.

Olemme käyneet parissakymmenessä maassa: Kiina, Italia, Ruotsi, Unkari, Norja, Luxemburg... Pari viikkoa sitten käytiin Portugalissa. Laulamme suomeksi.

Soiva Siili täyttää ensi vuonna 29 vuotta. Ensiesiintymisemme oli 28.2.1995 Kalevalan päivänä Oulussa nuoriso- ja kulttuuritalo Nukussa 1995. Nuku on nykyään Valve, ja Siilillä on siellä pesä (toimisto) vuodesta 2007 lähtien.

Ollaan käyty Ristijärvellä keikalla 2006. Se oli duo-keikka ja työpajakeikka. Tehtiin lauluja koululla. 

Me tehdään Soivan Siilin Sanaverstaasta Laulupajaan -työpajoja. Ollaan tehty niissä monta sataa laulua - ympäri maailmaa. 2006 lauluja syntyi Ristijärvelläkin. Aina on laulu tullut. Viimeksi oltiin Raahessa pari viikkoa sitten.

Koululla kuvalauluja ja laulukuvia

Tällä reissulla meillä on koululla HANNUN ELÄINLAPSET - kuvalauluja ja laulukuvia. Meillä on Hannu Hautalan eläinlapsikuvia pyörivällä pyykkitelineellä. Me otamme pyykkiä kuivumasta ja samalla lauletaan.

Kaikki laulut on tehty Kuusamossa Hannun avustuksella ja läsnäololla. Ne tehtiin pari vuotta sitten. Hannu kuoli viime heinäkuussa.

Lastenmusiikkia vanhuksille Attendon palvelukeskuksessa

Iltapäivällä lauletaan senioreille palvelukeskus Attendossa Soivan Siilin lauluja - lastenmusiikkia vanhuksille. Lastenmusiikki kuuluu kaikille.

Palkintoja tullut

Meidät valittiin 2012 Oulun kaupungin vuoden taiteilijaksi. Meidän sloganimme oli: LASTENKULTTUURI KUULUU KAIKILLE!

2014 saatiin lastenkulttuurin valtionpalkinto.

Lappilainen tulee mielellään Kainuuseen

Olemme molemmat kotoisin Lapista, Kyösti on Sallasta ja Markus Rovaniemeltä, mutta nyt ollaan oululaisia.

On mukava olla Ristijärvellä. Tämä on hieno työ, kun se tuo tällaisiin paikkoihin - Kiinan muuri ja Saukkovaara ovat yhtä arvokkaita.

Puiden orkesteri Saukkovaarassa

Soivan Siilin Kyösti ja Markus esittävät Puiden orkesteri -kappaleensa samassa paikassa, jossa metsä sen heille lauloi vuonna 2006 eli Ristijärven Saukkovaarassa.