Ristijärven evakuointikeskuksen esittely kuntalaisille 15.11.2022

18.11.2022

Kuntalaisilla oli mahdollisuus tutustua Ristijärven evakuointikeskukseen 15.11. Monitoimikeskus Virtaalassa. Evakuointikeskukseen tutustui päivän aikana 190 henkeä. Henkilökuntaa järjestelyissä oli mukana 50 henkeä.

Ristijärven evakuointikeskus on suunniteltu Virtaalan monitoimitalolle, joka mahdollistaa tarvittaessa tilapäisen majoittamisen tai pesu- ja ruokailumahdollisuuden isolle henkilömäärälle. Evakuointikeskusta voidaan tarvita esimerkiksi, jos asukkaat tarvitsevat laajempaa apua tai suojaa poikkeuksellisissa tilanteissa. Evakuointikeskukset otetaan tarvittaessa käyttöön pelastusviranomaisen määräyksestä.

Evakuointitoimet ja väestön auttaminen edellyttävät ennakkoon valmisteltua yhteistyötä – viranomaisina toimivat sekä pelastuslaitos että kunta ja sosiaali- ja terveydenhuolto, mutta myös järjestöillä ja muilla yhteisöillä on oma tärkeä osansa.

Ristijärven evakutointikeskuksen esittely, tapahtuman  järjestät

Tapahtumassa olivat mukana Kainuun pelastuslaitoksen, Kainuun soten, Ristijärven kunnan ja seurakunnan, poliisin ja rajavartiolaitoksen sekä Suomen Punaisen Ristin ja Kainuun Nuotan toimijoita ja kalustoa.

Pelastuslaitos jakoi tapahtumassa pienimmille tapahtumaan osallistujille kypärät.

Kuvassa koululaisia Pelastuslaitoksen osastolla, jossa jaettiin pienimille osanottajille pelastuskypärät.​​​​​​​