Työllisyydenhoito

Ristijärven kunta toteuttaa työllisyydenhoitoa yhdessä eri toimijoiden kanssa. Kumppanitoimijoita ovat Kainuun TE-toimisto (http://www.te-palvelut.fi/te/fi), Kainuun työllisyyttä edistävä monialainen yhteispalvelut (TYP) https://sote.kainuu.fi/kainuu-typ, yhdistykset ja Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (https://sote.kainuu.fi/node/1).

Vuoden 2018 alusta työllisyydenhoidon palvelut tuottaa sopimuksen perusteella Paltamon kunta (www.paltamo.fi). Sopimuksen mukaan Paltamon kunta järjestää työttömien eläkeneuvontaa ja ohjaa työttömiä työnhakijoita tarkoituksenmukaisten palvelujen piiriin. Ristijärven kunnalle on osoitettu osa-aikainen henkiöresurssi, jonka toimipaikka on Ristijärvellä.

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä järjestää Ristijärvellä kuntouttavaa työtoimintaa. Työtoiminnan jakson pituus on vähintään kolme kuukautta. Päivittäinen toiminta-aika on 4 - 8 tuntia 1 - 5 päivänä viikossa. Yhteystiedot https://sote.kainuu.fi/palvelut/kuntouttava-työtoiminta.

Opiskelijoiden ja koululaisten kesätyöllistämisessä Ristijärven kunnalla on pitkä perinne. Kesätyöpaikkojen hakuaika on keväällä.