Ristijärven matkailun jalokivet Saukkovaara ja Ristijärven Pirtin alueet sijaitsevat vilkkaan 5 -tien varrella reilun puolen tunnin ajomatkan päästä Kajaanin lentokentästä ja rautatieasemasta sekä Vuokatin ja Ukko-Halla/Paljakan matkailukeskuksista. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet ympäri vuotuisen matkailun kehittämiseen. Olemme viime vuosina panostaneet erityisesti seniori –väestön hyvinvointiin, mutta samalla huomioimme myös kaikkien asukkaiden hyvinvoinnin toiminnassamme. Rakenteilla on uusi hoivatalo sote -palveluille ja päiväkodille. Kunnassa on tarjolla runsaasti vapaita tontteja - niin omarantaisia järvenrantatontteja kuin näköalatontteja Saukkovaarassa. Keskeinen sijainti maakunnassa mahdollistaa helpon ja sujuvan työssäkäynnin myös naapurikunnissa.
Ristijärven matkailun kehittämiseksi kunnassa on laadittu matkailun Masterplan ja Pirtin alueen kehittämisen osalta esimerkkinä Helmi Villas suunnitelma. Myös muunkinlaiset toteutukset ovat tervetulleita. Pirtin alueella on vuokralla lomakyläyrittäjä, jossa Saukkovaaran mökit mukaanlukien ,majoituskapasiteettia kesällä 76, Talvella 52. Caravanalueella 40 paikkaa. Tilausravintola toimii ympäri vuoden. Kesäaikaan kahvio / kioski /vastaanotto avoinna joka päivä.Alueeseen ja toimintaan voit tutustua täältä.
Saukkovaaran lumivarmalla vaaralla sijaitsevat SM -tason hiihtoladut ja toimiva laskettelukeskus. Vuonna 2020 Saukkovaaralla järjestetään yleisen sarjan hiihdon SM-kilpailut. Alueella on kaavoitettuja matkailun, lomarakentamisen ja ympärivuotisen asumisen tontteja. Alueelle on rakennettu jo muutamia omakotitaloja ja mökkejä.
Saukkovaaralla nyt olevat hotelli ja motelli -rakennukset puretaan ja alueelle etsitään uutta toimintaa. Paikka sopii erityisen hyvin perheliikuntaan; hiihto, laskettelu, patikointi, ulkoilu, marjastus, sienestys, hiljentyminen jne.
Tule kehittämään, rakentamaan tai investoimaan alueelle. Ota rohkeasti yhteyttä! Autamme kuntana yrittäjää ja rakentajaa kaikin käytettävissä olevin mahdollisuuksin, myös olemassa olevan infran lisärakentamisessa.

kunnanjohtaja Petteri Seppänen , puh. 044-7159 300, petteri.seppanen(at)ristijarvi.fi

kehittämispäällikkö Oiva Jansson, puh. 044-7159 311, oiva.jansson(at)ristijarvi.fi

Masterplan

Helmi Villas

Ristijärven Pirtin alueen video

Saukkovaaran yleiskaava

Saukkovaaran itäosan asemakaava

Saukkovaara lakialueen asemakaava