Korona-altistumisia Ristijärven varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa

17.1.2022

Päiväkoti Saukonsilmussa on voinut altistua koronalle viime viikon ti-to 11.-13.1.2022 ja Ristijärven keskuskoululla torstaina 13.1.2022. Kaikille altistuneille on ilmoitettu. Päiväkodilta 14 lasta ja perusopetuksesta 3. -4. -luokka sekä muutamia yksittäisiä oppilaita muilta luokilta ovat jääneet maanantaiksi ja tiistaiksi altistumiskaranteeniin. Perusopetuksen oppitunnit pidetään etäyhteydellä.  Kouluissa ja päiväkodeissa altistumiset kuuluvat luokkaan 1/3 eli tartuttavuutta pidetään heikkona.  Perusopetus on yhteydessä huoltajiin Wilman välityksellä.

 Kainuun Sote on linjannut karanteenimääräyksiään sunnuntaina 16.1.2022 ja jatkossa koululuokkia asetetaan vain poikkeustapauksissa altistumisten takia karanteeniin. Uuden linjauksen mukaisesti maski vs. maski-tilanteissa (perusopetuksen kaikki oppilaat pitävät maskeja, samoin henkilökunta), vain oireiset lapset jäävät jatkossa kotiin ja hakeutuvat koronatestaukseen Kouluun, päivähoitoon ja aamu- ja iltapäivähoitoon osallistutaan vain terveenä.

Perhealtistumisissa jatkossa koronaposistiiviset jäävät karanteeniin, mutta perheen kahteen tai kolmeen kertaan rokotetut oireettomat jäsenet voivat palata kouluun ja työhön. Oireelliset hakeutuvat koronatestiin.

 Nykyisessä tilanteessa muistutamme lasten koronarokotuksista Ristijärvellä. Resurssien ja tilojen vuoksi koululaiset rokotetaan ajanvarauksella Ristijärven terveysasemalla yleisinä rokotuspäivinä. Ajanvaraus tapahtuu ensisijaisesti omasoten kautta! (https://omasote.kainuu.fi/)  Jos ajanvaraus ei jostain syystä onnistu, olkaa yhteydessä kouluterveydenhoitajaan p. 0442885366

5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Lapsi rokotetaan vain molempien huoltajien suostumuksella, suostumuslomake tulee olla mukanarokotuspäivänä. 

Linkki: suostumuslomake Myös molempien huoltajien allekirjoittama vapaamuotoinen suostumuslomake käy.

Tulevia rokotuspäiviä Ristijärvellä:

ti 18.1.

Paltamossa perhekeskuksella (os. Salmelankuja 2 B) on rokotuspäiviä myös lauantaisin, voitte varata halutessanne ajan myös sinne:

la 15.1., la 22.1. sekä la 29.1.

Lisätietoja,

th Jonna Juntunen p. 0442885366

Seuratkaa myös Kainuun Soten tiedotteita ja ohjeita: Kainuun soten koronainfo

 

Päiväkoteihin, kouluihin ja aamu- ja iltapäivätoimintaan saa osallistua vain terveenä (ei hengitystieinfektion oireita tai ripulia). Jos lapselle kehittyy koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee hakeutua koronavirustestiin. Vaihtoehtoisesti voi tehdä ensin kotitestin. Negatiivinen kotitesti ei kuitenkaan poissulje koronavirusinfektiota. Jos terveydenhuollon koronatesti on positiivinen, tartunnanjäljityksestä otetaan teihin yhteyttä. Teidän tulee viipymättä ilmoittaa positiivisesta testituloksesta päiväkotiin, kouluun, aamu- ja iltapäivätoimintaan, jotta mahdollisesti altistuneet voidaan kartoittaa.

Altistuneille suositellaan hyvästä käsihygieniasta huolehtimista sekä mahdollisuuksien mukaan kontaktien välttämistä 5 vuorokauden ajan altistumisesta lukien. Suosittelemme myös suu-nenäsuojaimen käyttöä kodin ulkopuolella ensimmäisestä vuosiluokasta alkaen. 

 Jos oireet jatkuvat yli 3 vuorokauden ajan, suositellaan vapaaehtoisesti välttämään kontakteja kunnes henkilö on ollut oireeton vähintään 2 vuorokauden ajan.

 

 

Tiinaliisa Portano

Ristijärven sivistyspäällikö, rehtori

general director of education, principal

+358 44-715 9334

tiinaliisa.portano@ristijarvi.fi